Kreditorordning eller konkursbegæring
Krisen har ramt bredt og alle brancher er påvirket – enten direkte eller indirekte.
Når omsætninger helt forsvinder eller falder, kræver det, at man som ejer eller direktør handler og tager konsekvensen af den situation som virksomheden står i.
Udgangspunktet er, at såfremt der ikke er udsigt til at kunne betale sine kreditorer og, at dette ikke er forbigående/midlertidigt, så har man pligt til at indgive konkursbegæring.
På nuværende tidspunkt vil man i de fleste tilfælde kunne sige, at der er tale om en midlertidige periode, da man forventer at kunne betale sine løbende kreditorer, når virksomheden kan åbne op på fuld kraft igen.
Men det spørgsmål som man som ejer, direktør og bestyrelsesmedlem må stille sig er: ”Er det realistisk, at virksomheden kan betale den gæld, som der er blevet oparbejdet under corona-krisen ?”. Her er der tale om både gælden til leverandører, udlejere, banker mv., men også den gæld som virksomheden oparbejder ved ex. at momsafregningen udskydes som en del af statens hjælpepakker.
Det er vores anbefaling, at man udarbejder et realistisk budget, hvori afvikling af den samlede gæld indgår. Budgettet skal vise, hvor længe det realistisk vil tage at afvikle gælden. Dette er fundamentet for udarbejdelse af en afdrags-/kreditorordning. På denne baggrund må man tage en drøftelse med sin bank eller større kreditorer om, hvorvidt de kan acceptere den foreslåede afdragsperiode.